Alcaidesa Heathland

Golf Costa del Sol

Costa del Sol

Den berömda spanska solkusten går under namnet Costa del Sol och sträcker sig från Nerja i öster till Manilva i väster. Den andalusiska kustremsan bjuder på många härliga soltimmar med 300 soldagar om året och en medeltemperatur på 25℃ för Juli och 26℃ för Augusti. Området präglas av det närliggande medelhavet och pryds av karaktäristisk vegetation och vackra sandstränder. Den spanska solkusten lockar med sina stränder, lokala mat och många golfbanor. Costa del Sol är solkusten full av golf och här finner du flera av Spaniens bästa och mest prestigefyllda golfbanor. 

Alcaidesa Heathland

Alcaidesa Heathland

Mellan Gibraltar och Marbella finnes en av Costa del Sols vackraste golfbanor – nämligen den populära golfbanan Alcaidesa Heathland. Golfbanan utmärker sig främst genom sina spektakulära vyer över såväl Medelhavet som Gibraltar och den afrikanska kontinenten, framförallt över Marocko och Algeriet. Alcaidesa Heathland renoverades 2007 och således är den yngre av de två magnifika golfbanorna Alcaidesa Heathland och Alcaidesa Links. Alcaidesa Heathland är ett sant mästerverk och den unika designen står den väletablerade arkitekten Dave Thomas för. Med strategiskt inkorporerade vattenhinder längs banan och en totallängd av 6,737m bjuder golfbanan på en spännande utmaning för spelare av alla nivåer. 

El Paraíso Golf Club

El Paraíso är en av Costa del Sols äldsta och mest väletablerade golfbanor. Banan öppnade så tidigt som 1973 och har sen dess varit en varm favorit hos många spelare. El Paraíso utmärker sig för sin unika design, som ingen mindre än den ikoniske Gary Player står bakom. Gary Player anses vara en av vår tids bästa golfspelare och står som segrare av många stora mästerskap. Bakom den populära El Paraíso golfklubben står en fascinerande och värmande historia om stort engagemang och solidaritet. Klubben har länge försett sina medlemmar med ett aktivt socialt liv och när de tidigare ägarna, Wimpey Constructions, bestämde sig för att sälja visste medlemmarna att de behövde agera. Tillsammans samlade de in pengar och räddade klubbens öde. El Paraíso förblir idag en av få golfklubbar som ägs och drivs helt av sina medlemmar.