golf och konferens Stockholm

Ta en paus i vår

Det är mycket som händer i världen och ibland vill man bara ha en paus! Ta med din käraste och res på en weekend. Det kan vara vart som helst såklart men behöver inte vara så himla komplicerat heller! Det är såklart Trevligt att åka till en huvudstad i Europa kankse men det är rätt fint här hemma också. Framförallt om man tänker på miljöaspekten så blir det ett lätt val att hålla sig hemma i gamla svedala. Vi har på senare tid valt att köra weekend nära Stockholm, där vi bor. Istället för att göra de längre resorna. Det är faktiskt skönare kan vi tycka ibland. Man slipper resan. Allt funkar som vanligt och man har nära hem om något akut skulle hända.

Aktiviteter

Bara för att man håller sig hemma i Sverige betyder inte det att det inte finns något att göra. Vi brukar bo på ett hotell Nynäshamn som med sin närhet till skärgården såklart har fullt av fantastiska upplevelser. Att vakna upp och ta på sig morgonrock för att äta frukost på balkong och hux flux se en säl det är en riktigt häftig upplevelse. Med vattnet så nära finns massor att göra. Det går att fiska, åka ut till öar, besöka massa bra restauranger med fisk som fångats i närheten. Har ni tur med vädret kanske det till och med är läge att ta sig ett litet dopp i böljan blå!

Aktiviteter på hotellet

korunda15

Det finns ofta också aktiviter knyta till hotellet. Vi har exemeplvis tagit ett golf paket och då kunnat golfa på hotellets egna bana vilket såklart är väldigt bekvämt men framförallt en rolig aktivitet för oss. Det är både bra träning och en rolig tävling där vi alltid brukar säga att vinnaren får betala för lunchen som också den är himla trevlig på hotellet såklart. Så ta chansen att bege er hemifrån för lite avkoppling i vår.

Staycation nära hemmet

Ibland vill man bara komma iväg och se något annat i ett par dagar. Kanske är ekonomin inte på plats för att resa så långt eller så tänker man på miljön eller vill ha nära hem till familj och vänner. Därför kan det vara mysigt att komma iväg och bo på något fint ställe som ändå ligger nära där man bor. Det nya perspektivet på saker ger såklart massa bonusar som att se sin vardag i en annan vinkel. Då kanske man kommer på att det inte är så trist ändå. Tipset om man gör detta är att välja bra boende och hotell. Ta inte ett sånt ställe dit folk som ska på konferens i Stockholm åker. Utan välj något vackert och fantastiskt, ett riktigt bröllop hotell så att säga!

Vad göra på semestern?

När ni väl tagit er iväg tycker jag också ni skall uppleva nya saker. Gör något crazy! Kanske hoppa fallskärm? Nejdå, det var bara på skoj med det finns häftiga saker att göra som en matlagningskurs stockholm och dess mat som inspiration. Eller bege er ut i naturen för att uppleva kanske havet eller skogen? Är det på hösten kan man exempelvis plocka svamp eller bär som man kan ta med hem. I skogen och i naturen tycker jag alltid att man blir lugn och skön och det är vad man vill på semestern!

Upplev hemma

Jag tycker det är viktigt att stödja sina lokala ställen också. Det har massa häftiga saker du kan göra som är precis lika unika som någon annan stans även fast de är runt husknuten eller lite längre bort bara. Ta med vänner och familj en vecka på sommaren och hyr ett helt ställe tillsammans och grill och ha det trevligt bara. Det är tanken som räknas och ni kommer ha det jättemysigt även fast ni inte åker så långt!