Finca Cortesín

Denna extraordinära golfbanan är belägen i Casares, Malaga på den spanska solkusten Costa del Sol. Som känt bjuder den underbara spanska solkusten på många härliga soltimmar med en medeltemperatur på 25 grader för Juli respektive 26 grader för Augusti. Förutom alla härliga soltimmar bjuder även banans perfekta placeringen på en underbar omgivning och natur i sann anda av det närliggande Medelhavet.

finca-cortesin

En av de snyggaste golfbanorna i Malaga

Banans landskap fångar väl upp den naturliga karaktären av medelhavsområdet samtidigt som banan och dess omgivning pryds av en välbalanserad flora bestående av 20 olika sorters blommor och växter med en medelhavstypisk skog. Banan i sig pryds av ett välskött Bermuda gräs.

Ritad av Cabell B. Robinson

Den kända arkitekten av banan är ingen mindre än Cabell B. Robinson, en sann mästare av golfbanor. Cabell B. Robinson har inte bara arbetat för och med den världskände Robert Trent Jones i 20 år utan har även designat otaliga golfbanor i Europa och Norra Afrika. Spanien, Frankrike, Portugal, Morocco, Schweiz, Cypern och Italien är bara ett par exempel på alla länder som Cabell B. Robinson designat golfbanor i, och just denna golfbana Finca Cortesin är en av hans kändaste.

golfgubben

Cabell B Robinson har gjort ett utmärkt jobb med att se till att varje hål är unikt och erbjuder nya spännande utmaningar, banan är verkligen en otrolig upplevelse i sig. Banan har även stått som värd för en rad olika stora tävlingar och mästerskapstävlingar, vilket sannerligen talar för banans höga kvalité. En av de mest kända tävlingarna är Volvo World Match Play Championship som Finca Cortesin stått som värd för vid tre tillfällen, en väldigt prestigefyllt tävling.

Den här 18 håls par 72 bana i världsklass har mycket att erbjuda, inte minst den tillhörande restaurangen och den närliggande resorten i sann Andalusisk anda.