Kombinera solsemester och golf med El Paraíso Golf Club

 

El Paraíso Golf Club

Här kommer ett fantastiskt tips till alla er som drömmer om underbara soliga dagar och härliga rundor golf med nära och kära – fast kombinerat! Passa på att fånga d-vitamin och jobba på solbrännan medan du njuter av att spela golf på en roliga golfbana som bjuder på spännande utmaningar såväl som nyttig träning för spelare av alla olika nivåer. Självklart talar jag om ingen mindre golfbana än den välkända El Paraíso Golf Club – en riktig pärla för golfälskare. 

 

Härliga soltimmar

El Paraíso Golf Club är belägen på den underbara spanska solkusten Costa del Sol som bjuder på många härliga soltimmar. Med en medeltemperatur på 25 grader för juli och 26 grader för augusti så är vädret helt perfekt – tillräckligt varm för att kunna njuta av strålande sol men svalt nog för att orka spela golf även mitt på dagen! Men jag måste erkänna att doppet i medelhavet var riktigt härligt efter att ha spenderat dagen på golfbanan!

Bildresultat för el paraiso golf

En fascinerande historia

Det som jag också fann så fascinerande med El Paraíso var golfklubbens historia! Golfbanan öppnade redan 1973 och har sen dess varit känd för det sociala liv som klubben medför för många av dess medlemmar. Redan 1993 hade golfklubben över 400 medlemmar och många av dessa höll El Paraíso mycket varmt om hjärtat. När den tidigare ägaren bestämde sig för att sälja El Paraíso så kämpade medlemmarna för att få behålla sin älskade golfbana och de lyckades tillslut! Till denna dag kvarstår El Paraíso som en av få banor som ägs och drivs av sina medlemmar och som en odödlig favorit på den spanska solkusten! Det var personalen väldigt stolta över att berätta för oss när vi var där.

Bildresultat för gary player

En unik design

En av de första sakerna man lägger märke till när man anländer till golfbanan är den unika designen av golfbanan och den härliga andalusiska atmosfären man plötsligt finner sig i. Palmer som omringar den vackra dalen och en härliga doft av apelsinträd. Golfbanan är designad av ingen mindre än den legendariske Gary Player och och det märks tydligt i golfbanans unika och professionella design.