Prestigefyllda Escorpion Golf på Costa del Sol

Besök en av Spaniens mest prestigefyllda golfbanor

Mitt andra fantastiska tips för alla som älskar golf är självklart att besöka den underbara golfbanan Escorpion Golf – även denna belägen på den härliga solkusten Costa del Sol i Spanien. Hit åker du för att besöka en av Spaniens mest prestigefyllda golfbanor och för att mötas av spännande utmaningar och upplevelser medan du avnjuter en runda golf eller två. Banan är vackert utformat och designen unik – det är tydligt att varje millimeter av Escorpions tre golfbanor är noggrant uttänkta för att bjuda på utmaningar och göra din upplevelse så rolig och minnesvärd som möjligt. 

Escorpion Golf och dess utbud        

Escorpion Golf öppnade 26 April 1969 och är idag en av de mest väletablerade golfbanorna på Costa del Sol i Valencia regionen. Banan är belägen i en vacker dal som pryds av höga palmer och underbara apelsinträd som det doftar av över hela banan. Banan omgivs av en tät skog med träd av medelhavets alla sorter såsom olivträd, pinjeträd och många fler. Inte nog med det så ligger banan perfekt intill det härligt skimrande medelhavet. Escorpion Golf är av typen Parkland och är en hål 18 par 72 bana uppdelad över tre golfbanor – Masia, Lagos och Nuevos. Här kan du boka en tee time eller kolla in kalendern för turneringar på Escorpion. Den tillhörande restaurangen Genui är perfekt för att avsluta en dag på banan med en god middag i en trevlig atmosfär. 

 

galeria_fotos__EP_5228.jpg

Banans design

Escorpion Golf är designad av ingen mindre än arkitekten Ron Kirkby. Ron Kirby, fullt namn Ronald Kirkby, föddes 1932 i Massachusetts, USA, och visste redan sedan barnsben att han ville göra karriär inom golfens värld. Hela hans liv har Ron jobbat med golf och idag så anses han vara en av de mest respekterade 0ch väletablerade arkitekterna inom branschen. 1963 arbetade Ron med den världskände Robert Trent Jones och tillsammans designade de golfbanor i USA, Europa och Karibien. Andra kända namn från Rons karriär är den ikoniske Gary Player som Ron arbetade nära med mellan åren 1970 och 1986.